сряда, 21 март 2012 г.

Село, интернет, брадва и алелуяяяя

Още от сутринта на баба Пена и беше криво. Обърка ечемика с царевицата заради тая работа. Напълни гаванката и без да гледа я нафърга на кокошките. А те простачките му с простачки взеха да гълтат по четри, по четри. Така им се издуха шиите, та си мислеше да ги мята да ги коли. То нямаше и кого другиго, за да си стовари яда.
Прасе нямаше вече. Заради кризата.
Тя не знаеше даже това какво е, докато не и откраднаха магарето. Кой знай на какви наденици го направиха някъде. Сега и дърва нямаше как да събира. То и това вече не става.
Оня башибозук кмета. Купи гората за пет лева и не пускаше никой да припари . Ни за дърва, ни за гъби, ни за минзухари.
И дерето не можеше да ползва да си изпере, чергите. Да се чуди,кой по скъпо ще я одере. Дали келеша Кольо дето щял да прави тая тиня рибарник и го взел под наем. Или веикато, което смяташе че има зарзавати за целия китайски народ и надписваше водомера.
Намираше утеха в тоя интернет къде скоро дойде в селото. А и внучето и хариза старата си машина и я понаучи малко.
Сега си правеха седянка в скайпа и обсъждаха селската клюка. Там не беше Пена, а пи- токачка 68. Ето на. От къде щеше да знае, че на омразната и Куна и изсъхнал пиперя щот го хвала мана. ха ха ха Ако беше на улицата досега щяха да чуят и гаргите, ма и Куна. И тогава щеше пак да и хвърли в градината троскут, ммммммм.
Има си и име във Фейсбука. Там редовно пуска снимки. Не своите. Тихомълком хваща сеирите и свежда в потока, да се къпят.
Обаче днес няма интернет и на баба Пена и е криво. Сякаш и умря магарето наново и всички кокошки бяха в черни перушини в траур.
Завъртя се, завъртя и грабна малката брадвичка. Огледа ядосано настрани, но всички се бяха изпокрили. Кокошките де. Тъкмо мислеше да се навира под царевичака да ги търси и реши да влезне да провери за интернета. Че стана обед и скайпа хвана мухъл. Видя любимите неща, че бяха на място и изпусна брадвичката до прага. А кокошките взеха да надничат от тук, от там като натровени. Петелът се качи на черешата и вместо да изкукурига извика.
- Алелуяяяяя! :))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар