неделя, 10 юни 2012 г.

Неделните хроники на един програмист

Босилко Храстолюбов никак не обичаше кърска работа. Това мотика с дръжка му е алергично. Да не говорим да се наведе да скуби трева между чесън, репи, салати и други нервни и зелени окончания, които за десет минути ще си купи от магазина.
Може да си представите трийсет годишен здрав, прав мъж под опеката на милата му майчица.
Не наблягаме тука, че всички майки са такива и всички синове не излизат от кожата си ( пардон), от домът си, когато станат на съответната възраст.
Но поради някакви си причини Босилко беше при мама и всяка неделя кибичеха  я на лозе, я на бустан или друга земеделска, дяволска работа.
Ми не е за него. Не упрекваше самото земеделие. Той е програмист бееееееееее. С една ръка може да спре половината банки, с другата да хакне ЦРУ, ФБР, КГБ. И покрай това, българската държавна сигурност ряпа да яде.
Но си е слушлив и примерен син. А от вътре му играе. До днес, неделя. Чакаше да го събуди майка му за да и каже новината. За него беше многоооо голяма. 
Спечели. Как какво, от тото. Малко, но достатъчно за едно самостоятелно жилище. Не се наложи да тегли заем. Дори и тя да не се обличаше с перушини и лихвите да не  бяха толкова ниски. Тъкмо и той търпеливия започна да излиза от кожата си, когато мама за лека нощ започна да му носи топло мляко.
Не е хакнал, тото деее. Нали ще рискува да  влезне в затвора. И това не е страшно. По- страшното е, че мама само се едно посещение ще го обеси. Ако щете вярвайте.
Сега най-трудното е майчината раздяла. Поради тази причина езика му беше на пет моряшки възела и три тройни. Раздялата на неговата е равна на три гаубици, две катюши и един снайпер ( за жена, яко има такава.)
Има вероятност да минира пред вратата на новото жилище. Скри адреса с пет пароли и три акаунта ( жената има абсолютна, компютърна грамотност). От майчина загриженост за самотното му съществуване е възможно да влезе там ( с шперц) и да пусне, хлебарки, мравки, кучки, котки и други любимци, за да крещи по мегафона, че жилището е опасно. Ще бъде заразно и Босилко ще обърне петълите.
Ваната ще задръстена по магичен начин, а Босилко ще е полят за опасности от отавяне. Същото важи и за мивката на кухнята. Там обаче го чака чума , туберкулоза или нещо друго от миналия век.
Скри таблото с бушоните.Кодове с над двайсет нещица, че ще му спре хладилника и печката.  Няма да ти казвам какви продукти ще хвъркат, какви манджи и дъжд от здравословно ядене у дома при мама.
А бойлера е брониран, за всеки случай. да не му припишат, бронхит, пневмония. А може и нещо по-лошо от студена вода.
Скрил е три ютии в три различни сейфа. Няма как инак да докаже, че работят и може само да се глади.
Сега да ходи сам при нея. А вие, стискайте палци, водни помпи, спасителни въжета, превързочни материали, успокоителни кафета, валериан, легени и канчета с вода и други спасителни уреди и актове.

2 коментара:

  1. Много весело,много смях му падна..Е разведрих си неделното дежурство,инак все се бях спаружила...:))

    ОтговорИзтриване