събота, 4 август 2012 г.

Баба Митка с наченки на тероризъм

Баба Митка се бе събудила мнооого рано. Най-сетне ще го прибере тия дърва. То от социалните де. 
Тя ич не знаеше к'во е т'ва социално слаб. Нито па Социална служба. Ако питаха нея щеше да каже, че е конушмак на бедните. А вътре са си кръстосали краката, щото отгоре сменят закона на три месеца та дано някой социално слаб по- бързо пукне.
Миналата година не дадоха дърва.Не'в сбъркан закон казал, че щом е преместила  петстотин квадрата камъни в " Буйбунак"( дет не одила 20г.) на некой си, няма.
Та сега ги чакаше да ги прибере докато пече, че ония ахмаци синоптиците току познаят с дългата  зима.
Докато виде камиона през джама да се стовари и изелзе, той замина. Бе навън като хала радостно, но стигна до камарата и спря. 
Имаше цяла планина кашони. То хубу, че е рано. Инак пак ще изкарат сина и такъв и онакъв, като ги видят. По напъна се да ги прибере в мазето и тогава се сети, че трябва да види к'во има вътре.Като отвори един кашон, ръцете и се лепнаха за него. Да вика чумата или комшийката дето се разбират. Но първом да се сети как се именува, че два тона кибрит не е шега работа.
- Слушай Куно, не знам к'во да правя?
Не мога да го продавам. Ще ме арестуват на мига. Т'ва е ужасно престъпление. И бандеролата нямат. А мен ми трябват пари за дърва. Как тогава ще го раздам, като всеки знае. че съм бедна, кат църковна мишка. То тукатъйка има кибрит за града до двайсе години, ма. 
Аз сега и в мазето не мой слезна. Една жарчица и избухна къщата. И както сме се слепнали отидоха три, четри. После я терористка. Ми как. Я виж кмету през две къщи къ,в дворец има. Ще видиш, ма на куково лято. Има дувари и кучета.
Не мога и да го фъргам на боклука. ще найдат камиона, и пак яяя. Щото там па ровят и ще станат на пастърма.
На комшиите у двора не става. Всеки знай, чи си имат запалки, слуги и лоши с пръчки. Ма страх пари пази.
Питам са кое по- харну?  Да го запаля   у двора на кмета и да стана терористка. Или да хода у Дома и да умиргам бавно. Ма сега искат наследство за да те приемат. Ще им дам бе. Тъкмо като си отида ще палят по една клечка всеки ден. Инак няма къща.
Ще ги науча аз тея служби, как се пикае на криво, мммм.Пък може и да ги пална още сега, ха ха ха.

2 коментара:

  1. Баба Митка не може ли, да направи бартер? :))
    То социална система ....но комент...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То хубу бартер ма зависи кво са испнали на баба Куна :)

      Изтриване